Київ, пр. Бажана, 30, кв. 8

ccc@ccc.kiev.ua

Стартував проект «Підтримка реформи місцевого самоврядування – впровадження партисипативної моделі стратегічного планування в громадах Північної, Центральної та Західної України»23 жовтня 2018

У липні 2018 року Благодійний фонд «Творчий центр ТЦК» почав реалізацію проекту «Підтримка реформи місцевого самоврядування – впровадження партисипативної моделі стратегічного планування в громадах Північної, Центральної та Західної України». Мета проекту – зміцнення спроможності органів місцевого самоврядування і громадських організацій у сфері стратегічного планування із використанням успішних практик органів місцевого самоврядування Польщі. Проект включатиме проведення регіональних форумів стратегічного планування, консультативну та тренерську роботу в громадах для створення Стратегій розвитку громад, навчальні візити представників українських громад до Польщі та загальноукраїнську конференцію.

Проект співфінансується в рамках співпраці у сфері розвитку «Польська допомога» Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Проект реалізуватиметься у 2018-2019 роках у Львівській, Київській, Полтавській, Сумській та Чернігівській областях. У Київській області для участі в проекті відібрано Дівичківську (http://divychkynska.gromada.org.ua/) та Студениківську (http://studenykivska.gromada.org.ua/) об’єднані громади.

Виконавцем проекту є Фонд Розвитку Місцевої Демократії (Польща) – найбільша неурядова навчально-консультативна організація, яка від 1989 р. підтримує розвиток самоврядування в Польщі (http://frdl.org.pl/). Благодійний фонд «Творчий центр ТЦК» є регіональним партнером проекту в Київській області. Іншими регіональними партнерами проекту є: Громадська організація «Європейський діалог» (у Львівській області), Благодійна організація «Фонд регіонального та місцевого розвитку «Синергія» (у Полтавській області), Громадська організація «Бюро аналізу політики» (у Сумській області), Сіверський інститут регіональних досліджень (у Чернігівській області).