Київ, пр. Бажана, 30, кв. 8

ccc@ccc.kiev.ua

Експерти проекту «Підтримка реформи місцевого самоврядування – впровадження партисипативної моделі стратегічного планування в громадах Північної, Центральної та Західної України» відвідали громади Київської області23 жовтня 2018

Дівичківську та Студениківську об’єднані громади Київської області 1-2 жовтня 2018 року в рамках проекту «Підтримка реформи місцевого самоврядування – впровадження партисипативної моделі стратегічного планування в громадах Північної, Центральної та Західної України» відвідали польський експерт Фонду Розвитку Місцевої Демократії Роберт Жарковський та український експерт Олексій Пасічник.

У рамках візитів експерти ознайомилися з громадою, відвідали ключові об’єкти соціальної та виробничої інфраструктури, познайомилися зі складом робочих груп з розробки концепції стратегії розвитку громад. Роберт Жарковський та Олексій Пасічник продемонстрували учасникам робочих груп та іншим активним громадянам, які відвідали захід, приклади успішного розроблення стратегій розвитку громад у Польщі та Україні, базуючись на партисипативній моделі. Під час зустрічі представники громад ідентифікували основні виклики і проблеми в розвитку громад, а також доступні ресурси, які можуть бути використані для розвитку. Експерти проекту представили наступні кроки в упровадження проекту в громадах.

Візити експертів у громади Київської області стали першим кроком до початку процесу стратегічного планування та розробки плану й графіка діяльності для громад, узгодження методології процесу планування та форм участі громадськості.

Проект «Підтримка реформи місцевого самоврядування – впровадження партисипативної моделі стратегічного планування в громадах Північної, Центральної та Західної України» співфінансується в рамках співпраці у сфері розвитку «Польська допомога» Міністерства закордонних справ Республіки Польща. Проект виконує Фонд Розвитку Місцевої Демократії (Польща). Регіональними партнерами проекту є: Благодійний фонд «Творчий центр ТЦК» (у Київській області), Громадська організація «Європейський діалог» (у Львівській області), Сіверський інститут регіональних досліджень (у Чернігівській області), Громадська організація «Бюро аналізу політики» (у Сумській області), Благодійна організація «Фонд регіонального та місцевого розвитку «Синергія» (у Полтавській області).