Київ, пр. Бажана, 30, кв. 8

ccc@ccc.kiev.ua

Конкурс бізнес-грантів ПРООН: процес оцінювання заявок завершено19 жовтня 2017

Інформуємо про завершення процесу оцінювання заявок (бізнес-планів) учасників конкурсу бізнес-грантів 2017 року. Про результати розгляду заявок всі учасники конкурсу будуть повідомлені письмово до 25 жовтня 2017 року.

Всі учасники конкурсу булі розділені на три групи: північна частина Донецької області, південна частина Донецької області та Луганська область. Для розгляду заявок було сформовано три незалежні оціночні комітети, до складу яких входили представники різних секторів. Протягом жовтня 2017 року оціночні комітети проводили зустрічі з фіналістами конкурсу, які особисто презентували свої бізнес-плани. Ці зустрічі проходили у Краматорську, Маріуполі та Сєвєродонецьку, де оцінювались заявки, що надійшли з відповідної території.

За результатами засідань оціночних комітетів складено три рейтингові списки відповідно до груп географічного розподілу. На підставі трьох рейтингів окремо по кожній території визначені переліки для присудження грантів та резервні списки. Для заявників, що потрапили до резервних списків, ПРООН здійснить пошук додаткових можливостей фінансування та, якщо такі можливості будуть знайдені, може підтримати ці бізнес-плани без проведення додаткового конкурсу.

У червні 2017 року ПРООН запустила черговий конкурс бізнес-грантів для переселенців та місцевого населення Донецької та Луганської областей з метою підтримати підприємництво та малий бізнес на Донбасі. Кінцевий термін подання заявок на цей конкурс був 3 серпня 2017 року.